BraineHealth – Diabetio Diagnoser bedömer din risk för diabetes typ II

BraineHealth Diabetio Sverige, Nyheter

Diabetio Diagnoser bedömer din risk för diabetes typ II

BraineHealth (tidigare Lugn&Ro Akademin) utvecklar Diabetio – en social robot med artificiell intelligens som hjälper patienten med sin egenvård. Diabetio är en unik kombinerad röst- och mobilupplevelse där patienten alltid kan ha med sig Diabetio. Diabetio utvecklas i samarbete med patienter och vårdpersonal, vilket gör att vi kan fokusera på att lösa de rätta patientbehoven.

Den 11 november lanserar vi Diabetio Diagnoser som bedömer din risk att utveckla diabetes typ II. Eventet mellan den 11-17 november är godkänt av International Diabetes Federation som tillsammans med WHO har grundat WorldDiabetesDay (WDD).

WDD-eventet genomförs av inEmpathy.org med mål att bekämpa epidemiska sjukdomar globalt och är sponsrat av Lugn&Ro Sverige AB.

Eventet genomförs tillsammans med #Diabetespromenaden i Norrtälje som utgår från Husläkaren Lugn&Ro i Norrtälje.

Samtidigt genomför BraineHealth en gräsrotsfinansiering (crowdfunding) på www.FundedByMe.com där du kan bli delägare i företaget och vara med på resan med Diabetio.

 

 


 

Kroniska sjukdomar är förenat med stora risker för den enskilde och höga kostnader för samhället.

Lugn&Ro Akademin´s uppdrag är att tillhandahålla intelligenta och interaktiva digitala vårdlösningar världen över för att behandla epidemiska sjukdomar som diabetes och hjärtrelaterade sjukdomar.

En av tjugo personer lever med sin diabetes, och en av fem personer lider av högt blodtryck (hypertoni) i Sverige.

Dessa epidemiska och kroniska sjukdomar är arbetsintensiva för primärvården och kräver en hel del egenvård för patienten, vilket medför enorma kostnader för samhället såväl som mänskligt lidande när de inte behandlas eller hanteras ordentligt.

Enligt WHO är diabetes kraftigt ökande.


 

Diabetio är en social robot med artificiell intelligens för egenvård av diabetes

Diabetio, vår applikationssvit för artificiell intelligens inom sjukvården, kommer att ge den kliniska marknaden lösningar för att behandla patienter med diabetes. Applikationspaketet levereras med olika kunskapsdjup och fungerar på alla vanliga kommunikationsplattformar som smartphones, paddor och datorer.

Diabetio, en social artificiell intelligent robot som ger hjälp till egenvårdande diabetespatienter med kombinerad röst- och mobilupplevelse är under utveckling.

Diabetio Diagnoser, en gratis app som hjälper till att avgöra om en person riskerar att utveckla diabetes Typ 2, är den första produkten som nu lanseras.


 

Diabetio – den intelligenta personliga assistenten.

Diabetio, den intelligenta personliga assistenten med en svit av applikationer består av Diabetio Buddy för barn och Diabetio Companion för vuxna, och inkluderar applikationer som Diabetio Teacher och Diabetio CarbCalc som hjälper dig att hantera ditt kolhydratintag.

Diabetio kommer kontinuerligt att lära sig om dina dagliga aktiviteter, så att denne snabbt blir din personliga bästa Buddy eller Companion. Den kombinerade röst- och mobilupplevelsen säkerställer att du kan ha Diabetio med dig hela tiden. När du är ansluten till sjukvården kommer det att minimera risken för komplikationer.

Diabetio deltar i världsdiabetesdagen WDD

WorldDiabetesDay (WDD) eller Världsdiabetesdagen är grundat av WHO och IDF (International Diabetes Federation) med syfte att skapa medvetenhet och bekämpa folkhälsosjukdomen diabetes som snart drabbar en halv miljard människor globalt.

inEmpathy är en ideell organisation med syfte att med digitala verktyg bidra till att bekämpa folkhälsosjukdomar.
inEmpathy är grundat av familjen Svensson som driver Lugn&Ro

InEmpathy håller ett WDD-event i Norrtälje på Husläkaren Lugn&Ro.
Eventet genomförs i samband med #Diabetespromenaden i Norrtälje – till förmån för diabetesforskningen

 


Vårt team är engagerat för att förbättra diabetesvården

Vårt team är engagerat i att utveckla produkter och tjänster som dramatiskt förbättrar patientens diabetesvård.
Vi har laserfokus på bekämpning av diabetes, en av de snabbast växande epidemisjukdomar världen över.
Vi är ett tvärvetenskapligt team med djup kunskap och erfarenhet inom diabetesvård.


Lugn&Ro Akademin AB

Lugn&Ro Akademin AB är ett helägt dotterbolag till Lugn&Ro Sverige. Akademin är belägen på Campus Roslagen.
Akademins mission är att utveckla tjänster och produkter för vården och omsorgen och lyfta entreprenörsskapet. Lugn&Ro Akademin lanserar kontinuerligt fler nischade digitala vårdtjänster som är baserade sin innovationskatapult. 

Akademin är öppen för donationer och investeringar i både bolaget eller specifika potentiella avknoppningsbara projekt.

Lugn&Ro Sverige AB
Lugn&Ro Sverige AB bedriver primärvård och äldreomsorg sedan 2012.
Lugn&Ro är grundat i Norrtälje av familjen Svensson-Rissanen och drivs tillsammans med delägaren och läkaren Alf Holmgren.
Företaget har ca 70 medarbetare och är verksamma i Stockholm Norrort och Norrtälje.

www.lugn-och-ro-akademin.se

www.lugn-och-ro.se

www.diabetio.com

www.lugn-och-ro-doktorn.se

 

Print Friendly, PDF & Email