Lugn&Ro Akademin lanserar Online Doktorn

BraineHealth Citikliniken24, Nyheter

Lugn&Ro Akademin lanserar Lugn&Ro Doktorn – Din doktor på nätet. 

Lugn&Ro Akademin har sedan en tid utvecklat ett digitalt verktyg så att patienter kan träffa sin doktor direkt på nätet. Patienten loggar in med sitt BankID för säker identifiering och kan sedan boka tid i en kalender eller få chat-svar. Patienten träffar sin läkare via video i ett virtuellt läkarrum och kommunikationen sker på ett patientsäkert sätt. Lanseringen är nationell.

Alltfler patienter vill träffa sin läkare på nätet och därför har Lugn&Ro Akademin utvecklat en säker tjänst så att patienter kan möta sin läkare via video eller chat. Tjänsten är redan nu lanserad nationellt men kan också användas för listade patienter på vår mottagning Husläkaren Lugn&Ro gratis. För närvarande ligger endast ett mindre antal möjliga bokningsbara tider ute men kommer att ökas när kapaciteten hos Lugn&Ro Doktorn byggs ut. Detta är ett första steg av digitala tjänster utvecklade av Lugn&Ro Akademin och fler kommer att lanseras under kommande vår.

 

Så här fungerar Lugn&Ro Doktorn

Patienten uppmanas att logga in med BankID och kan sedan boka olika läkartjänster från en virtuell reception. Den virtuella receptionen erbjuder ett antal läkartjänster och patienten vägleds genom hela processen från typ av åkomma, bokning och utcheckning ur kassan.
När patienten valt åkomma får patienten svara på frågor i ett formulär som närmare beskriver besvären. Processen effektiviserar vårdprocessen så läkaren får fokusera på själva utredningen. Patienten kan även bifoga bilder från olika perspektiv. Patienten bokar sedan en video-tid eller väljer att chatta med läkaren.
Patienten checkar sedan ut ur kassan precis som i en vanlig reception.
Doktorn tar sedan emot i ett virtuellt väntrum.
Kommunikationen mellan patient och doktor är s.k HIPAA kompatibelt vilket innebär en patientsäker kommunikationsprocess bl.a att kontakten sker med s.k peer-to-peer med en krypterad direktkoppling mellan patient och läkare.

 

Fler kommande tjänster

Under våren kommer Lugn&Ro Akademin att lansera fler nischade digitala vårdtjänster som är baserade på plattformen Lugn&Ro Doktorn. En del av dessa kommer att presenteras under kommande Expo i Norrtälje.

 

Lugn&Ro Sverige AB
Lugn&Ro Sverige AB bedriver primärvård och äldreomsorg sedan 2012.
Lugn&Ro är grundat i Norrtälje av familjen Svensson-Rissanen och drivs tillsammans med delägaren och läkaren Alf Holmgren.
Företaget har ca 70 medarbetare och är verksamma i Stockholm Norrort och Norrtälje.

Lugn&Ro Sverige AB har nyligen startat akademien Lugn&Ro Akademin, belägen på Campus Roslagen, med syfte att utveckla tjänster inom vård och omsorg.

www.lugn-och-ro-doktorn.se

www.lugn-och-ro.se

www.lugn-och-ro-akademin.se

 

 

Print Friendly, PDF & Email