Lugn&Ro Doktorn – Kostnadsfri doktor på nätet för hela Stockholms Läns Landsting.

BraineHealth Citikliniken24, Nyheter

Lugn&Ro Doktorn – Kostnadsfri doktor på nätet för hela Stockholms Läns Landsting.

När du listat dig hos Husläkaren Lugn&Ro kan du nu helt kostnadsfritt få möjlighet att träffa en doktor på nätet med videosamtal via dator eller mobil. Detta är helt unikt eftersom avtalen med länets beställare bygger på att videosamtal likställs med telefonsamtal.
För att komma åt tjänsten loggar du in med BankID för säker identifiering och bokar tid för videosamtal och sedan är det bara att gå till det virtuella väntrummet vid utsatt tid.

Alltfler patienter vill träffa sin läkare på nätet och därför har Lugn&Ro Akademin utvecklat en säker tjänst så att patienter kan möta sin läkare via video. Tjänsten är redan nu lanserad nationellt men  förutsätter att man listar sig hos Husläkaren Lugn&Ro vilket görs med BankID och några klick. Är man listad hos Lugn&Ro likställs videosamtal med telefonsamtal som idag är kostnadsfritt för patenten. För närvarande ligger endast ett mindre antal möjliga bokningsbara tider ute men kommer att ökas när kapaciteten hos Lugn&Ro Doktorn byggs ut. Detta är ett första steg av digitala tjänster utvecklade av Lugn&Ro Akademin och fler kommer att lanseras under kommande vår.

 

Så här fungerar Lugn&Ro Doktorn

Patienten uppmanas att logga in med BankID och kan sedan boka olika läkartjänster från en virtuell reception. Den virtuella receptionen erbjuder ett antal läkartjänster och patienten vägleds genom hela processen från typ av åkomma, bokning och utcheckning ur kassan.
När patienten valt åkomma får patienten svara på frågor i ett formulär som närmare beskriver besvären. Processen effektiviserar vårdprocessen så läkaren får fokusera på själva utredningen. Patienten kan även bifoga bilder från olika perspektiv. Patienten bokar sedan en video-tid eller väljer att chatta med läkaren.
Patienten checkar sedan ut ur kassan precis som i en vanlig reception.
Doktorn tar sedan emot i ett virtuellt väntrum.
Kommunikationen mellan patient och doktor är s.k HIPAA kompatibelt vilket innebär en patientsäker kommunikationsprocess bl.a att kontakten sker med s.k peer-to-peer med en krypterad direktkoppling mellan patient och läkare.

 

Fler kommande tjänster

Under våren kommer Lugn&Ro Akademin att lansera fler nischade digitala vårdtjänster som är baserade på plattformen Lugn&Ro Doktorn. En del av dessa kommer att presenteras under kommande Expo i Norrtälje.

 

Lugn&Ro Sverige AB
Lugn&Ro Sverige AB bedriver primärvård och äldreomsorg sedan 2012.
Lugn&Ro är grundat i Norrtälje av familjen Svensson-Rissanen och drivs tillsammans med delägaren och läkaren Alf Holmgren.
Företaget har ca 70 medarbetare och är verksamma i Stockholm Norrort och Norrtälje.

Lugn&Ro Sverige AB har nyligen startat akademien Lugn&Ro Akademin, belägen på Campus Roslagen, med syfte att utveckla tjänster inom vård och omsorg.

www.lugn-och-ro-doktorn.se

www.lugn-och-ro.se

www.lugn-och-ro-akademin.se

 

 

Print Friendly, PDF & Email